SK K2 Prostějov – TJ Postřelmov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)


Branky: Burget (Bakule), Godla (Glacner)

Hned v úvodu utkání šlo poznat, že o žádnou velkou přestřelku se jednat nebude. Oba soupeři si uvědomovali důležitost tohoto zápasu, protože Prostějov toužil po první příčce tabulky a Postřelmov o ní nechtěl přijít. První třetina byla velice opatrná z obou stran, ale za delší konec tahal Prostějov, Burget trefil tyč a kapitán Godla neproměnil nabídnuté trestné střílení. Hned z kraje druhé třetiny se svou ranou prosadil Burget, ale pokračovalo se ve stejném duchu. Na začátku třetí části Postřelmov dokázal vyrovnat a to si nenechal líbit Godla, který odčinil svůj nepovedený nájezd krásnou střelou do sítě hostů, na kterou už Postřelmov nedokázal odpovědět a výhra byla na světě.

FBC Hranice – SK K2 Prostějov 3:6 (2:1, 1:2, 0:3)


Branky: Frýda, Ošťádal (Grepl), Ošťádal (Frýda), Beran (Burget), Glacner (Godla), Godla

Vše nasvědčovalo tomu, že si Prostějov dojde pro pohodovou výhru, tak to ale úplně nebylo. V úvodu střetnutí se sice prosadil ‘navrátilec’ Frýda, ale pak Hranice otočily dvěma góly stav zápasu na svou stranu. Ve druhé části se rázně ujal slova Ošťádal a během necelých tří minut dvěma góly otočil stav zase na stranu Prostějova. Hranice sice stihly ještě vyrovnat, ale ve třetí třetině začala prostějovská jízda, postupně se prosadili Beran, Glacner a Godla a bylo hotovo.

Hodnocení trenéra: Na domácím turnaji byl na kluky bezpochyby velký tlak, protože sami dobře věděli, že poslední turnaj se nepovedl úplně podle představ, ale i přes určité individuální chyby a nedůrazy jak v obraně tak v zakončení je musím pochválit. Hráli opravdu jako tým a po zásluze přezimují na prvním místě. Chtěl bych pochválit taky “dorosteneckou” lajnu, která se nenechala zahanbit a vyzdvihnout výkon Matěje Ošťádala, odehrál výborné zápasy.

Sestava:


Kouřil, Kovařík – Ošťádal, Frýda, Schön, Veselý, Beran, Ševčík – Glacner, Godla, Grepl, Burget, Bakule, Báthory, Elsner, Jančík, Čajan