Uplynulá sezóna nabídla v divizi čtyři skupiny A – D. Letos se divize rozšířila o další dvanáctičlennou skupinu. Pro nadcházející ročník tak bude skupin rovnou pět. Naše družstvo bude v ročníku 2019/2020 hrát ve skupině s označením E.

Dále se změní nadstavbová část, tedy play-up. Nyní tři nejvýše postavená družstva napříč skupinami mají jistotou play-up. K těmto patnácti týmům se přidá nejlepší družstvo, které se umístí na čtvrtém místě. Ti nejúspěšnější v play-up mohou odehrát rovnou dvě kola a na tři vítězná utkání.

Aby nebylo novinek málo, tak družstva, která se umístí na jedenáctém a dvanáctém místě automaticky sestupují do Regionální ligy. K nim se také přidají čtyři nejhorší družstva umístěná na desáté pozici napříč skupinami.

Novinky jsou pro letošní ročník hodně, hodně zajímavé. Soutěž bude mít náboj a dá se očekávat tuhý boj až do posledních kol. Hrát se nadále bude systémem 3 × 20 minut v rámci dvanáctičlenné skupiny jednokolově každý s každým. V případě nerozhodného stavu po šedesáti minutách se bude hrát prodloužení a pokud se nerozhodne ani v prodloužení jsou na řadě nájezdy.