FBC Hranice B – SK K2 Prostějov B 6:8 (2:3, 2:2, 2:3)


Branky: Frýda (Schön), Bakule (Korčák), Ondra (Machač), Veselý (Čejka), Frýda (Machač), Machač (Frýda), Schön (Herrmann), Frýda

Jako první se prostějovským postavil výběr rezervy Hranice. Skóre zápasu otevřel „syn bakterie“ Petr Frýda po skvělém pasu brankáře Přibyla, avšak přihrávka je připsaná nejmenšímu muži na hřišti – Schönovi, a posunul první kuličku na počítadle pro tým od říčky Hloučela. V následujícím pokračování zápasu se o dalším posunutí kuliček pro prostějovské postarali Bakule, Ondra, Veselý a podruhé muž zápasu Frýda. Hraničtí hráči vstřelili v prvních dvou periodách branky čtyři a tak se před vyvrcholením zápasu měnily střídačky za stavu pět čtyři pro naše barvy. Dvě slepené branky na začátku třetí třetiny znamenaly obrat a posazení na koně pro hráče z Hranic. Prostějov s sebou naštěstí přivezl opomíjeného hráče v A-týmu Roberta Machače, který úchvatnou střelou z takřka půlky hřiště vymetl všechny pavučinky a brankáři nedal šanci. Vítěznou branku si další střelou z dálky připsal Ondřej Schön. Hranice nechtěly svou kůži dát lacino, dvě a půl minuty před koncem tohoto velkolepého střetnutí odvolaly brankáře. Gólman Prostějova a mistr rozcviček Martin Přibyl zavřel branku a drama vrcholilo. Všech 15 diváků mělo nervy na dranc, jak toto střetnutí dopadne. Vrchol byl slovy nepopsatelný. “Prvok” Petr Frýda sebral obránci míček na půlce a vsítil rozhodující gól a dovršil tím svůj hattrick. Zázrak. Grandiózní závěr. Prostějov tak porazil Hranice 8:6 a přeskočil je v tabulce a polepšil si na druhou pozici.

FBC Tatran Litovel – SK K2 Prostějov B 3:7 (1:3, 0:3, 2:1)


Branky: Schön (Frýda), Bakule, Herrmann (Ondra), Čejka (Korčák), Frýda (Korčák), Ondra (Frýda), Herrmann (Veselý)

Do druhého zápasu s domácím výběrem Hanáckých Benátek se Prostějov snažil soupeře ze spodku tabulky co nejvíce podcenit a vstoupit do zápasu laxně. Plán se dařil. Ukazatelem skóre, ale jako první pohnuli překvapivě domácí. To neměli dělat. Na hřišti se strhl doslova koncert prostějovských šancí. Nejprve srovnal nejmenší muž na hřišti Schön, obrat ve skóre zařídil po individuální akci Adam „Baky“ Bakule a když vstřelil branku i Patrik Herrmann, nevidomý domácí diváci nevěřícně kulili oči. Po otočce stran se obraz hry nezměnil. Luxusní podívaná pokračovala dalšími brankami, které nastříleli postupně kluk z Cejlu Adam Čejka, „nákaza“ Petr Frýda a kapitán této sebranky Lukáš Ondra. Poslední třetinu dne prostějovští Hanáci zahajovali za stavu šest ku jedné. Další branku do svých statistik si připsal maratonec Paťa Herrmann. Domácí pěchota hrající v kombinaci zelené a bílé připomínajíc dresy fotbalového klubu Celticu Glasgow už stihla výsledek pouze kosmeticky upravit a mohla odejít zahanbeně do kabiny. Prostějov tak i z druhého zápasu ve městě, které obklopuje voda, vybojoval tři body a se smělými a snílkovskými plány může vyhlížet závěrečné mače v soutěži.

Sestava: Přibyl – Veselý, Schön, Ondra – Bakule, Machač, Frýda – Korčák, Čejka, Herrmann

Hodnocení hlavní hvězdy dne Petra Frýdu: „Doufám, že se agenti Tatranu dívali pozorně.“

Komentář vedoucího družstva: “Dlouhá zápasová pauza neměla na náš výkon negativní vliv, naopak. Vstup do druhé poloviny sezony nám vyšel na výbornou. Teď už nás nečeká žádná větší zápasová pauza, ale našlapaný program. Doufám, že nám střelecká chuť vydrží i po zbytek sezony. Kluci sehráli parádní týmový výkon, tedy až na několik pasáží v obou zápasech. Děkuji jim.”

Shrnutí pro čtenáře sepsal student prvního ročníku Obchodní akademie a jediný hráč, který v onen den branku nevstřelil.