FBS ZŠ Uničov – SK K2 Prostějov 9:3

Branky: Lošťák (Tuček), Lošťák, Ociepka (Rebilas)

Do zápasu jsme nastoupili jako lepší tým. Hned v prvních minutách jsme předvedli několik nebezpečných pokusů o gól a většinu času jsme v první polovině kombinovali v jejich obranném pásmu, ale s nepodařilo se nám skórovat. Soupeř byl nebezpečný pouze z brejků nebo individuálních úniků. První gól Uničova padl z nepovedené rozehry zpoza brány.

Na začátku druhé třetiny po chybě a nedůrazu v obraně Uničovští zvýšili už na dvoubrankový rozdíl. Za chvíli jsme však dokázali snížit skóre a v klidu dohrát druhou třetinu.

Na začátku třetí části jsme dostali dva rychlé góly, na které jsme však dokázali odpovědět. Při průběžném výsledku 5:3 jsme hráli oslabení, které jsme sice udrželi, ale poté se nám začal průběh zápasu rozpadat jako domeček z karet. Nebyli jsme se schopni dostat do nebezpečné akce a účinně rozehrát míček. Asi tři minuty před koncem jsme vybojovali faul a takticky jsme hráli šest na čtyři. V přesilovce však nevznikla žádná nebezpečná akce a dále jsme se trápili. Další nepříjemnost se stala po naší střele, kdy uničovský gólman vyhodil na rozběhlého centra, který si poradil s obranou a skóroval do prázdné brány při vlastním oslabení. Jako poslední třešničkou na dortu byly tři uničovské góly v poslední minutě, které upravily stav na konečných 9:3. Chyběla nám aktivita a tápali jsme na rozehrávce. Rozdíl také tvořili hlavně dva Uničováci svou rychlostí, šikovností a střelou. To potvrzuje fakt, že si oba v zápase nasbírali dohromady devět bodů.

SK K2 Prostějov – FBC Tornáda Lutín 8:2

Branky: Lošťák (Tuček), Dohnal (Stach), Anděl (Pecha), Lošťák (Anděl), Tuček (Stach), Tuček (Lošťák), Tuček (Lošťák), Stach (Rebilas), Pecha (Hurdálek)

Zápas byl proti týmu ze spodku tabulky, tedy jsme si nekompromisně dali jediný úkol, a to vítězství. Stav byl otevřen rychlou brankou z naší strany, ale následně náš nápor na lutínskou branku dost polevil. Stav se opět rozpohyboval až ve třetí minutě druhé části. Zápas jsme hráli v klidu a s jistotou jsme si pojišťovali výhru pomalým navyšováním skórového rozdílu. Za stavu 7:0 však Lutínští snížili dvěma góly za sebou, ale to bylo však vše, co v zápase protivník dokázal. Konec zápasu dovršila naše přesilovka, kterou stále musíme zlepšit.

Vyjádření trenéra:

“Mrzí zápas proti Uničovu, kdy jsme nebyli o tolik horším týmem, ale něco nám chybělo.”

Sestava:

Coufal – Hurdálek, Pařenica, Pecha, Rebilas – Lošťák, Anděl, Tuček, Dohnal, Ociepka, Stach