SK K2 Prostějov – FBC ORCA Krnov 5:6 (2:3, 3:2, 0:1)


Branky: Krnáč (Smička), Krnáč (Hél), Krnáč (Fojt Z.), Král (Judas), Hloch (Fojt Z)

Utkání s nevyzpytatelným soupeřem, který dokáže zápas překvapivě promrhat rozdílem třídy, a nebo také jednoznačně vyhrát nad jakýmkoliv celkem soutěže. Úkol zněl jasně: Pohlídat si ofenzivní duo Miškov – Filip, dle výsledku je bohužel jasné, že se to nepovedlo, ale pojďme pěkně popořadě.

První třetina začala příznivě pro domácí, aktivní hra a vysoké nasazení sklidilo ovoce již v 6. minutě, kdy se prosadil Krnáč. Hosté se ovšem po inkasované brance rychle zvedli a umlčeli domácí halu, která hostila vynikajících 130 diváků, třemi brankami v řadě. Na konci třetiny snížil Krnáč v oslabení a do šaten se šlo s jednogólovou ztrátou.

Start druhé třetiny patřil opět domácím, po ubráněném oslabení převzali otěže zápasu na svá bedra a zasypali hostující branku velkým počtem střel a mělo to svůj efekt. Když Krnáč zkompletoval HATTRICK, bylo vyrovnáno. Později se prosadil Král a Hloch a najednou byla celá hala veselejší. Vydrželo to až do závěru druhé periody, kde se z nenápadné střely prosadil Filip a 26 vteřin před sirénou vyrovnal Miškov.

Třetí část přinesla už jen jedinou úpravu skóre, bohužel pro hosty. Domácí poprvé v sezóně neskórovali v poslední části a stálo je to cenné body. Bohužel tlak, ani zvýšený počet střel nic neznamenal, a tak si Krnov mohl připsat svou teprve 3. výhru.

SK K2 Prostějov – FBK Jeseník 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)


Branky: Smička (Čmela), Judas (Mikulka), Krnáč (Fojt Z.), Smička (Bezouška), Smička (Čmela), Smička (Hél)

Nedělní utkání mělo přinést po sobotním nezdaru nucené zlepšení chuti, které nakonec po zásluze také přišlo. Hosté oslabeni o několik opor přijeli pouze na dvě pětice a rozdíl byl na hřišti znát.

Již od první třetiny byla hra pod taktovkou modrobílých, kteří se snažili vstřelit branku hned v prvních minutách. To se povedlo, konkrétně v 8. minutě utekl Čmela se Smičkou a byla z toho vedoucí branka, zanedlouho se přidal Judas, po chytré nahrávce Mikulky, mezitím se ještě stačili prosadit i hosté a stav na konci třetiny zůstal 2:1.

Další průběh zápasu se příliš neměnil, hosté nehráli zle, ale zkrátka lepší celek byl ten z Prostějova. Zkušená hra na míčku, trpělivá tvorba šancí a dobrá střelba, zajistila zábavu pro hostujícího brankáře i celou obranu. Nejprve se prosadil Krnáč a poté byla druhá přesilová hra proměněna po dorážce střely Bezoušky a stav byl již 4:1.

Třetí část měla přinést poklidné dohrání zápasu a žádné zbytečné drama. Tento scénář se dařilo plnit až do 53. minuty, kdy po nepozornosti obrany došlo ke střele ze středu hřiště a bylo sníženo. Naštěstí se povedlo za 17 vteřin po ose Čmela-Smička opět navýšit brankový rozdíl, ale hosté se nevzdávali. Zvolili taktiku „všechno do útoku“ a vyplatilo se, v 56. minutě to bylo jen o 2 branky. Logický krok na sebe nenechal dlouho čekat a hosté odvolali brankáře. Tyčka a obětavost domácích již nepřipustila žádné komplikace, naopak po úniku Héla, který gentlemansky nahrál Smičkovi do prázdné branky bylo o výsledku definitivně jasno.