FBC Droždín – SK K2 Prostějov 5:5 (1:0, 3:3, 1:2)


Branky: Lakomý (Ošťádal), Glacner (Godla), Godla (Schön), Glacner (Schön), Glacner (Godla)

Droždín se hned v úvodu prosadil v přesilovce a držel vedení až do konce první třetiny. Ve druhé třetině začala přestřelka, Prostějov vždy stihl vyrovnat, ale Droždín následně odskakoval do vedení o jednu branku, a tak po druhé třetině svítilo na světelné tabuli skóre 4:3, v poslední části se “slova” ujal Glacner a tři minuty před koncem dokonal obrat na 4:5. Droždín, ale nesložil zbraně a sedm vteřin před koncem vyrovnal na 5:5. Velká škoda a ztráta dvou bodů.

SK K2 Prostějov – FBC Playmakers Prostějov 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)


Branky: Schön (Grepl), Godla (Jančík), Schön (Godla), Glacner (Godla), Godla (Báthory)

Měla to být jasná záležitost a bitva mezi favoritem a outsiderem soutěže, jak ale víme, derby nemá favorita, a také to tak vypadalo. SK K2 drželo míček a mělo jasnou převahu, ale skóre bylo po první i druhé třetině vyrovnané, kluci ale nechtěli připustit ostudu a ve třetí části otočili třemi góly, soupeř už jen upravil z trestného střílení.

Hodnocení trenéra: Do Kostelce jsme jeli v plné sestavě a chtěli jsme získat šest bodů, to se bohužel nepovedlo. Kluci si nejspíš mysleli, že se to odehraje samo, tak to ale nepůjde. Je třeba zapracovat na týmové atmosféře a komunikaci a především na finální fázi v útoku. Chtěl bych pochválit Míšu Glacnera, který po roční pauze zase parádně vplul do týmu a hrál výborně.

Sestava:


Pařenica, Horák – Kouřil, Ošťádal, Schön, Veselý, Beran – Glacner, Godla, Grepl, Elsner, Jančík, Báthory, Burget, Lakomý, Bakule