FBC MSEM Přerov – SK K2 Prostějov 6:9 (3:1, 2:4, 1:4)


Branky: Mikulka (Trnečka), Trnečka (Bezouška), Fojt Z. (Mikulka), Hloch (Maťcha), Hél, Hél (Machač), Hél (Bezouška), Hél, Hél

Utkání do kterého vstoupil lépe hostující celek, který se zásluhou Mikulky dostal do vedení již ve 45 vteřině utkání. Přerovský tým se nenechal zahanbit a měl nachystanou rychlou odpověď v podobě dvou rychlých branek v rozmezí 21 vteřin. I přes mírnou převahu modrobílých si další branku připsali domácí, a tak se šlo do šaten za nepříznivého stavu pro hosty.

Ve druhé třetině se hosté pokoušeli o korigování skóre, avšak i přes herní převahu se opět prosadili domácí. To už byl rozdíl ve skóre o 3 branky. Nicméně tlak a častá střelba přinesla ovoce již v polovině zápasu se prosadil Trnečka, kterého následovali další dva střelci a bylo vyrovnáno. Jak již bývá zvykem vyrovnaný stav trval pouze 8 vteřin a prosadili se opět domácí. Tento moment pravděpodobně nastartoval střelce Héla, který ještě do konce třetiny srovnal a to byl jen začátek jeho One man show.

Poslední část ovládlo „skčko“, které zvýšilo aktivitu, přidalo na důrazu v obraně a neponechalo nic náhodě. Je pravda, že by se třetí perioda dala také přejmenovat na souboj Přerov vs. Hél. Hostující útočník tento souboj vyhrál jednoznačně 4:1 a výrazně tak pomohl k zisku třech bodů.

FBC Hranice – SK K2 Prostějov 7:3 (4:2, 1:0, 2:1)


Branky: Smička (Mikulka), Smička (Mikulka), Hél (Fojt Z.)

Nedělní výlet k lídrovi tabulky z Hranic se nesl v duchu, ve kterém nebylo co ztratit. Domácí zatím ztratili jen jedinkrát, a tak bylo o favoritovi zápasů předem rozhodnuto. Prostějov se ale nechtěl nechat zahanbit a nedal domácím nic zadarmo.

První část nezačala dobře a po nedůrazu ve středu hřiště přišel první gól z hole domácího Klimeckého. Tento moment velice rychle hosty probudil a začalo se hrát pěkně od podlahy. Hra se vyrovnala a vyrovnání skóre na sebe nenechalo dlouho čekat, když se prosadil Smička. Následně se ovšem opět prosadili domácí po rychlých akcích a přihrávkách na jeden dotek to bylo 3:1. Hostě dokázali zkorigovat na 3:2, ovšem tento stav trval jen 44 vteřin a do šaten se šlo s dvoubrankovou ztrátou.

Druhá perioda ukázala, že se dá hrát opravdu s každým týmem, hosté se dostávali do šancí a svým napadáním dostávali hráče Hranic pod tlak, škoda jen, že se nepodařilo šance zužitkovat. Domácí se prosadili jedinkrát a to po ojedinělém úniku, který byl posvěcen velkou dávkou štěstěny.

Třetí část byla podobná té druhé, když Hél v oslabení snížil, tak se zdálo, že šance na body stále žije. Bohužel v té samé přesilovce došlo k nedůrazu a 2 vteřiny před vypršením trestu se prosadil domácí Kolajta. Následně přišla šance v podobě nájezdu, bohužel Novák neproměnil, a tak se i přes zvýšený tlak již nepovedlo Prostějovu skórovat. Naopak inkasoval po přečíslení dva na jednoho a výsledek 7:3 pro domácí okopíroval ten z letošního poháru.

FBS Olomouc – SK K2 Prostějov 7:11 (3:0, 3:4, 1:7)


Branky: Krnáč, Vašut, Král, Judas (Maťcha), Hél (Smička), Mikulka (Maťcha), Fojt M., Smička (Čmela), Hél, Krnáč (Fojt Z.), Hél (Smička)

Hanácké derby, které slibovalo souboj 5. a 7. celku tabulky se konalo v olomoucké Čajka aréně, kam si našlo cestu 85 diváků, z nichž velká část byla z Prostějova. Vytvořili opravdu úžasnou atmosféru a patří jim nemalý podíl na zisku třech bodů. Děkujeme !!!

První část vyšla lépe domácím, kteří dokázali vytěžit z minima maximum a hostující celek opařili hned třemi brankami. Prostějovu se i přes několik slušných šancí prosadit nepodařilo a opět se potvrdil velký problém, kterým jsou úvody zápasů.

I přes nepovedený start utkání bylo v kabině cítit sebevědomí a síla na obrat utkání. Nic nebylo zdaleka ztraceno. Jako první střelec hostů se zapsal Krnáč. Naneštěstí přišla rychlá odpověď domácích z přesilové hry a opět to bylo o 3 branky. Tento moment hosty dokázal vyburcovat a v rozmezí 1 minuty a 44 vteřin bylo srovnáno. Fanoušci i samotní hráči mohli být spokojeni s tak rychlým vyrovnáním a najednou se začala hra točit pouze kolem Prostějova, dobré držení míče, důraz v soubojích a častější střelba vyústila v řadu šancí. Ty zůstaly nevyužity a do konce třetiny se paradoxně prosadili v tu chvíli horší domácí, když se dvakrát prosadil střelec Willmann. Tím se střelecký účet druhé třetiny uzavřel a bylo to 6:4 pro domácí.

Poslední část ukázala sílu a charakter Prostějova, který povzbuzen úžasnými fanoušky dokázal srovnat v rozmezí 23 vteřin. Když se nechytatelnou bombou Milana Fojta. dostal Prostějov do vedení, bylo rázem na hřišti jen jedno mužstvo. Sedmnáct vteřin poté zvýšil Smička na 8:6. Poslední branku dokázala Olomouc dát po nepřehledné situaci z předbrankového prostoru, ale to bylo od domácích všechno. Střelec Hél zkompletoval hattrick dvěma góly a svůj druhý gól v utkání si připsal Krnáč. O výsledku a dělbě bodů bylo rázem rozhodnuto. Druhé derby, druhá výhra za 3 body !!!

Sestava:


Weidinger, Krátký, Pařenica – Fojt M., Ťuik – Vašut, Trnečka – Král, Maťcha – Kratochvíl, Bezouška – Vlček, Krnáč, Fojt Z. – Hél, Smička, Čmela – Mikulka, Judas, Novák – Hloch, Machač, Zabloudil