FBC ZŠ Uničov – SK K2 Prostějov 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)


Branky: Král, Hél (Čmela), Maťcha, Mikulka (Novák), Vašut (Hél)

Utkání, kde byl cíl nastaven jasně – 3 body. Cokoliv jiného by byla ztráta. Gólman Uničova, který trápil prostějovské střelce v poháru, již na soupisce nebyl, a tak byla cesta k úspěchu volnější.

První třetina proběhla bez nějakých větších zaváhání, skóre bylo příznivé ve prospěch hostů, když se prosadil hned na startu utkání Král a poté završil svůj únik Hél, který vsítil již svůj 9. gól. Domácí skórovali 1x z ojedinělé šance, jinak byla územní převaha ve prospěch Prostějova.

Ve druhé a třetí třetině se scénář zápasu příliš neměnil, hosté si drželi kontrolu nad hrou, domácí do ničeho nepouštěli. Uničovu se povedlo skórovat už jen jedenkrát, hostům z Prostějova třikrát, a tak se nějaké velké drama v sobotní podvečer nekonalo. Tři body putovaly do Prostějova.

FbC Asper Šumperk – SK K2 Prostějov 10:5 (3:3, 5:1, 2:1)


Branky: Vašut (Čmela), Maťcha, Smička, Krnáč (Vlček), Vlček (Krnáč)

Zápas, ve kterém Prostějov dokázal držet naději na dobrý výsledek pouze jednu třetinu. Opakovalo se totéž, co nás potrápilo třeba proti Vsetínu. Nedůrazná obrana, laciná vyloučení, nedostatečná herní vyspělost a taky bohužel slabý výkon rozhodčích.

Co ale o zápasu rozhodlo nejvíce, byl herní výpadek mezi časy 29:26 a 30:08, kdy domácí skórovali hned třikrát. Šumperk měl náskok již čtyřech branek, což se ukázalo jako dostatečné při cestě za body. V další pasáži zápasu se projevila zkušenost domácích a i přes snahu modrobílých se již nepovedlo utkání nijak zvlášť zdramatizovat.

Víkend lze ovšem hodnotit kladně, protože jsme splnili očekávání a připsali si další 3 body do tabulky. Aktuálně nám patří 6. příčka. Co se ale opět ukázalo je, že proti týmům z horních pater tabulky je třeba hrát celý zápas na plno, jelikož i půlminutové zaváhání může mít fatální vliv na celý zápas. Nezbývá nic jiného, než se poučit a připravit se na další soupeře, kterými jsou Přerov a lídr soutěže z Hranic.

Sestava:


Weidinger, Krátký, Pařenica – Fojt M., Fojt Z. – Vašut, Bezouška – Kratochvíl, Král – Ošťádal – Vlček, Hloch, Krnáč – Hél, Smička, Čmela – Mikulka, Maťcha, Novák – Judas