Ondro, letos jsi měl velmi náročnou sezónu. Ovšem se sladkou tečkou na konci v podobě postupu muž našeho A týmu do vyšší soutěže. Sezónu jsi převážně odehrál v nejvyšší juniorské soutěži za Olomouc, jak ji zpětně hodnotíš?

“Sezónu hodnotím maximálně kladně. Extraliga byla vždycky můj sen, takže když jsem dostal možnost jít na hostování do Olomouce, neváhal jsem. Myslím si, že jsme se rozhodně neprezentovali špatnými výkony a můžeme být s většinou výsledků spokojení. V play off se nám dokonce podařilo potrápit brněnské Bulldogs a jednou je i porazit.”

V Olomouci jsi si hned v prvním utkání připsal pět branek, předpokládám, že to rozhodlo o Tvém dalším působení v průběhu sezóny?

“Na přípravném turnaji v Olomouci mi trenér řekl, že mě zkusí postavit do útoku. No a když se mi povedlo dát pět gólů za zápas, tak už jsem v útoku po zbytek sezony zůstal. A rozhodně to pomohlo i podpisu hostování.”

Tato sezóna byla Tvoji poslední sezónou v mládeži. Nicméně jsi již okusil soutěže mužů, minulou sezónu jsi dokonce vyhrál týmové bodování Olomoucké ligy. Dokážeš poodkrýt rozdíl mezi juniorskou soutěži a soutěží můžu?

“Rozdíl mezi juniorskou a mužskou soutěží je určitě v tvrdosti a rychlosti. Juniorská extraliga byla hraná ve větším tempu a hodně tělem. Tělem se hraje tvrdě i v mužích, často ale za hranicí pravidel.”

Jsi v maturitním ročníku, kam se hlásíš na vysokou školu?

“Na vysokou školu se chystám do Brna na lékařskou fakultu a samozřejmě doufám, že se mi povede skloubit studium s florbalem.”

Takže budeš nadále pokračovat v barvách SK K2 Prostějov?

“Ano, chtěl bych pokračovat v Prostějově a když to půjde, tak hrát mužskou divizi.”

Nová sezóna je sice ještě daleko, ale jak probíhá nebo bude probíhat Tvá příprava? V minulosti jsi se představil na různých kempech i turnajích. Dokonce jsi byl na turnaji ve Švédsku. Bude to letos podobné?

“S juniory pojedeme na turnaj do Ostravy, jinak převážně individuálně – venkovní sporty, běh, plavání apod.”

Děkuji za rozhovor a přeji ať se Ti nadále daří minimálně tak jako do teď.

“Děkuji moc.”