Michal se do našeho klubu přidal teprve před touto sezonou. Nastupuje zatím pouze za B tým, kde od začátku stihl 8 startů a připsal si tři branky. Avšak zatím má tento mladý hráč ještě vše před sebou a teprvé sbírá zkušenosti.

Michale, pro většinu jsi velkou neznámou, prosím, krátce se nám představ.
Jmenuji se Michal Korčák, je mi 19 let. Florbal moc neumím, protože mám hokejku z Penny Marketu, ale mám rád klášterního sklepmistra.

Dříve jsi hrával fotbal, jak jsi se dostal ke florbalu?
Hrál jsem nějaké florbalové turnaje za Sexmeraldu, za školu. Taky jsme hrával takový hokejbálek a pořád něco s hokejkou až jsme si s Bezou řekli, že by jsme to mohli zkusit aspoň za béčko a uvidíme. A Beza už je nyní zcela po zásluze v A týmu a já rozdávám rozhovory.

Máš již nějaké florbalové zkušenosti nebo je tato sezóna Tvá první?
Zkušenosti s florbalem na této úrovni nemám žádné. Moc dobře si pamatuji na můj první trénink před půl rokem, když jsem si říkal, že si zahraju a uvidím jak mi to půjde. Jenže jsem rychle pochopil že to takhle nepůjde, když proti tobě (nebo s tebou) hrají hráči jako Smiča nebo Krny. To tě donutí jít do všeho naplno a vyrovnat s nimi svůj (ne)um alespoň bojovností.

Na svém kontě máš tři branky, vzpomeneš si na tu první?
Pamatuji si moc dobře. Dostal jsem krásnou přihrávku přes celé hřiště až skoro před brankáře, míček se mi od něčeho odrazil před prázdnou branku a už to vypadalo, že šanci (opět) prováhávám. Naštěstí jsem na poslední chvíli do toho plácnul a míček skončil v brance.

Na brankách, které jsi vstřelil mají lví podíl Krnáč s Vlčkem, jak sis užil spolupráci s těmito hráči, kteří patří k tahounům A týmu?
K oběma těmto hráčům chovám velký respekt za to, co dokáží se soupeřovou obranou provést. Je radost se na ně dívat jak si to krásně dávají. Já jsem se jim to akorát snažil moc nekazit. A kdybych nebyl dřevo, tak těch gólů co mi tito dva hráči nachystali, vstřelím tak deset za zápas.

Se kterým Tvým spoluhráčem se Ti hraje nejlépe?
Nad tím jsem nijak nepřemýšlel. Hraje se mi hodně dobře se všemi, nemám s nikým problém. Je tu výborná parta, vždycky se na ni hrozně těším, protože sotva přijdu do kabiny, tak vidím úsměvy na rtech a dobrou náladu a to se mi líbí.

Z jakého důvodu sis vybral číslo 98?
To je jednoduché. Jak řekl jeden můj spoluhráč: “Protože je to přesně to něco mezi Waynem Gretzkym #99 a Helisem #97”.

Máš nějaký sportovní vzor, pokud ano, koho a proč?
Nikdy jsem žádný sportovní vzor neměl, ale měl jsem několik oblíbených hráčů. Jako malý jsem měl moc rád fotbalistu Gennara Gattusa, protože mám rád hráče, co dávají svoje emoce najevo. Nyní se velice rád dívám na zápasy florbalového Kojetína. To je takřka vždy dobrá podívaná. Tam není o emoce nouze.

Pokud se nevěnuješ florbalu, čemu všemu věnuješ svůj čas?
Rád bych řekl, že vzdělávání, však na učení jsem bohužel moc líný. Proto to taky v té škole tak vypadá. Svůj čas věnuji hodně tribunám prostějovského zimního stadionu, dále své přítelkyni a velké procento mého volného času pobere moje náročná brigáda.

V příštím rozhovoru vyzpovídáme Pavla Bezoušku. Rozhovor vyjde již brzy. A máte se na co těšit.