SK K2 Prostějov – FBK Frenštát 0:5

Začínáme parádně hned v 10. sekundě proletí míček pod brankářkou soupeře a jen těsně míjí branku, velká škoda. Celá třetina je vyrovnaná, až v jejím konci inkasujeme. Druhá třetina se podobá té předchozí, hra se přelévá z obrany do útoku, ale soupeřky mají zkušenostmi navrch a jediná hráčka č. 5 je u všech branek.

Prohráváme 0:3, holky nic nevzdávají, hecujeme se a jdeme do poslední třetiny. Celé utkání se snažíme hrát co nejvíc v bloku (pokud to síly dovolí), což je velmi fyzicky náročné a v samém závěru dostáváme další dva sněhové pozdravy a utkání končí 0:5.

SK K2 Prostějov – FBC Vikings Kopřivnice 1:1

Před utkáním je v týmu bojová nálada a na hřišti je to vidět. V první třetině ubráníme oslabení po vyloučení Elišky Klevetové za hlavičku bez větších šancí soupeřek a třetina končí 0:0. Do druhé třetiny vstupuje Kopřivnice lépe a ujímá se vedení tvrdou střelou pod “víko” naší branky. Holky to jen nabudí do ještě větší bojovnosti a po závaru před brankou Ivanka Střelcová vyrovnává. Za dvě minuty běží Natka Spáčilová sama v brejku, volí střelu, ale bohužel netrefí odkrytou branku. Do poslední třetiny jdeme s odhodláním přidat branku a vyhrát, to se nám přes několik slibných šancí bohužel nepodaří a utkání končí bez vítěze.

Komentář trenéra:

“Holky hrály všechny na plno se snahou a bojovností a na hřišti nechaly vše. A to je to nejdůležitější i s výhledem do dalších sezon.S oupeřky mají v útoku vždy jednu nebo i víc hráček, které mají odehráno tolik zápasů co naše hráčky dohromady. To je ten rozdíl, který se bude každým tréninkem a zápasem smazávat. Zatím nejsme schopní se kombinačně dostat do střeleckých příležitostí, tak se snažíme hru co nejvíce zjednodušit a jakýmkoliv způsobem míček dotlačit za záda soupeřek. Je to fyzicky daleko náročnější než kombinace, ale holky to zvládají skvěle. Děkujeme za povzbuzování fanouškům a doufáme, že už příště bude vítězný taneček a focení.”

Sestava:

D.Machorková – Pavlíková, Kachlíková – Střelcová, Klevetová – Pechová, Spáčilová, Kordzik – Sypěnová, Skládalová, Kotyzová