Všechny tři strategické dokumenty klubu – mise, vize a rozvojové záměry – pracují s myšlenkou spolupráce s rodinami členů klubu a jejich zapojení do fungování klubu. Jedná se o role u jednotlivých týmů oddílu – trenér, asistent, vedoucí a nebo o jejich zapojení v roli pořadatelů domácích zápasů a turnajů.

Stejný postup pak klubové vedení volí v případě hráčů samotných. Ty se klubové vedení snaží již od věku starších žáků zapojit do fungování klubu a to formou placených pořadatelů domácích turnajů a zápasů (funkce časomíry, zapisovatele, online a úpravy mantinelů), mezi 15. – 18. rokem je pak snaha některé z členů zapojit i do trénování kategorií přípravky, elévů a mladších žáků nebo jako výpomoc pro vedení kroužků.

Samostatnou kapitolou je zapojení zájemců ze strany rodičů ale hlavně te strany hráčů do rolí rozhodčích Českého florbalu a osvětlování výhodnosti této funkce pro nmě samotné a pro klub jako takový.

U samotných trenérů a asistentů klub bere na svá bedra náklady spojené s platbou školení a licencí, to samé platí pro rozhodčí, všem pak oddíl financuje či spolufinancuje materiální vybavení pro dané funkce.

Pragmatickým cílem je motivovat rodiče, převážně u kategorií do 15 let, aby pomohli klubu a jednotlivým týmům s dopravou na turnaje v rámci Olomouckého a Moravskoslezského kraje. K tomu nám slouží i stabilní systém výplat cestovních nákladů.

Součástí je i pomyslný ambasador program spojený se zakoupením klubových triček či jasně viditelných klubových symbolů, které pak rodiče nosí nejen na sportovní akce.

Samotnou kapitolu je možnost využít konexe rodičů a jejich networkingu propojení s případnými soukromými subjekty, které by byly schopny finanční nebo materiálně podpořit florbalový oddíl, a nebo s výraznými osobnostmi na úrovni komunální a krajské správy věcí veřejných a politiky.

Výše uvedení body jsou orientovány na dlouhodobější zapojení a spolupráci, krom toho se klub samozřejmě snaží zapojit rodiče i do jednorázových akcí či setkání jako:
• příměstské soustředění a tábory
• sportovní dny
• Valná hromada
• setkání rodičů s vedením klubu a trenéry
• florbalové měření mezi rodiči a dětmi
• Burza sportovních aktivit
• zápasy Divize mužů
• náborové akce – typu „Přiveď kamaráda“ atd.