Vše odstartoval víkend 10. a 11. září, kdy vstoupil poprvé do akce mužský tým. Ve třetím kole Poháru měl sice výhodu domácího prostředí, ale také favorita z divizní Jihlavy a řadu absencí na krku, neboť chyběli Foltýn, dva junioři Zabloudil s Machačem, kluci – vojáci plnící své mise a v průběhu utkání se zranil ještě Judas.

Po vcelku vyrované první třetině vedla Jihlava zásluhou pohotové koncovky zpoza branky. Jako rozhodující se pak jevila třetina druhá, ve které soupeř vždy odskočil na rozdíl tří branek. Rozdílný stav a vývoj byl k vidění i ve třetině třetí a postup tak po zásluze brali hosté z Jihlavy.

“Neřekl bych, že byl soupeř výrazně lepší. I oni měli velmi mladý tým plný kluků kolem dvaceti let. Rozhodovala koncovka. Oni z mála šancí trefili vždy a sami toho hodně zablokovali nebo pochytal brankář. To u nás to byl opak. V koncovce byla vyděná nerozehranost, brankáři dle mého měli chytnout více. Nemáme se však proč vymlouvat, florbal se hraje na góly, v tomto byli lepší jednoznačně. My jsme dali prostor klukům z Béčka a hlavně zapojili nové juniory Čejku a velmi dobře hrajícího Krále,” zhodnotil dění předseda klubu Jiří Kroupa.

3. kolo Poháru

SK K2 Prostějov – FBŠ Jihlava 4:7 (0:1, 2:4, 2:2)

branky: 2x Krnáč, Čmela, Maťcha

V sobotu a v neděli pak zápolili v rámci olomouckého turnaje Fat Pipe Moravian Cup 2016 naši dorostenci a junioři. Výsledky však nebyly lichotivé, a to přesto, že hra dle trenéra Kratochvíla měla spád. Našel také ale kritické body. “U dorostenců bylo vidět, že loňské ročníky 99 nám chybí a nově příchozí kluci ze starších žáků nebyli ještě mentálně na tu hru adaptovaní. Prakticky většina dorostenců pak hrála také v neděli za juniory. Tam už hra byla lepší. Obecně ale musíme být v koncovce brutálně nekompromisní.” Své dodal i předseda klubu. “Děkuji Jindřichovi, že to vše zvládnul a dal klukům tuto možnost. Dorostenci by v sezóně měli v rámci OL kraje hrát do 4. místa, ale hlavně nám jde o to, aby hráli všichni za juniory a soutěž v podobě druhé ligy udrželi pro další generace. Mají na to. Na druhou stranu tato “srážka s realitou” v podobě olomouckého turnaje jim snad otevře všem oči. Od dorostu nahoru to není jen o třech trénincích týdně. Je to o posilovně, běhání ve volném čase, ale také o zdravém egoismu a sebevědomí ve hře, potažmo hlavně v útočné fázi.

Fat Pipe Moravian Cup 2016

junioři
SK K2 Prostějov – itteligence Bulldogs Brno 1:7
SK K2 Prostějov – FBC Sokol Frenštát pod Radhoštěm 2:4
SK K2 Prostějov – PSKC Okříšky 4:1
SK K2 Prostějov – FBS Olomouc 1:4

dorostenci
SK K2 Prostějov – 1. SC TEMPISH Vítkovice 0:4
SK K2 Prostějov – FBC ZŠ Uničov 0:5
SK K2 Prostějov – Fbc Excalibur Šternberk 0:4

Tolik první víkend a ten druhý? Ten už s sebou přinesl oficální soutěže v rámci OL a MS FbU a také premiéry mužů B a (staro)nově založeného týmu žen. O bližší hodnocení se postarají vedoucí týmů, my jen dodáme, že dle výsledků šlo o solidní start, který možná kazí na první pohled brutální debakl žen s FBC Ostrava “B”, na druhou stranu tento slezský klub rozjel ženskou složku nevídaným způsobem a chrlí přehršel supertalentovaných dorostenek a juniorek, které naše “novicky” nešetřily.

SK K2 Prostějov “B” – FBS Olomouc “B” 5:5
SK K2 Prostějov “B” – IBK Bisons Přerov 5:4

SK K2 Prostějov – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava B 0:18
SK K2 Prostějov – Paskov Saurians 2:2