Sobota 18. ledna 2020

FBC ZŠ Uničov – SK K2 Prostějov 5:6 sn (3:0, 1:4, 1:1)


Branky: Zabloudil (Maťcha), Z. Fojt (Krnáč), Maťcha (Ošťádal), Čmela (Hél), Hél (Čmela), roz. nájezd – Král

Sestava: Weidinger – Vašut, Bezouška, M. Fojt, Ťuik, Ošťádal, Kouřil – Hél, Novák, Čmela, Z. Fojt, Krnáč, Konečný, Král, Maťcha, Zabloudil

Od začátku utkání jsme tahali za kratší konec, mladý tým Uničova nás “opařil” hned ze začátku a ve 12. minutě vedl již o 3 góly a nevypadalo to vůbec dobře. Do druhé třetiny nastoupil náš tým úplně jinak, aktivněji a agresivněji, čehož využil Peťulka Zabloudil a snížil. O necelou minutu se povedlo totéž Z. Fojtovi a rázem jsme byli zpět v zápase. Poté sice soupeř opět zahrozil z ojedinělé akce a odskočil opět na rozdíl dvou branek, pak ale nabral ve formě hrající Maťcha balonek na lopatu, z obránců si udělal slalom na dopravním hřišti a krásně umístěnou střelou snížil na 3:4. Šest vteřin před sirénou využil ještě kapitán Hél nepozornosti obrany a našel před bránou zcela nehlídaného Čmelu, který vyrovnal. Ve třetí pasáži si Uničov opět vzal vedení na svou stranu a to trvalo až do poslední minuty, kdy jsme sáhli k power-play a modlili se k florbalovému Bohu, pokud takový je. Půl minuty před koncem základní části se se štěstím Hélovi povedlo dopravit míč do sítě a šlo se do prodloužení, které bylo velmi opatrné z obou stran a prakticky nic se v něm nestalo. Šlo se tedy na nájezdy a jak všichni v Prostějově vědí, na ty opravdu moc štěstí nemáme. V tomto zápase bylo ale vše jinak, nejprve se sice povedlo skórovat soupeři, ale to bylo z jejich strany vše, z naší strany se trefil Novák a rozhodujícím třetím pokusem i Král a tak bereme alespoň vydřené 2 body.

Neděle 19. ledna 2020

FBC MSEM Přerov – SK K2 Prostějov 11:5 (2:1, 4:4, 5:0)


Branky: Krnáč (Z. Fojt), Novák, Ošťádal (Maťcha), Ošťádal, Hél (M. Fojt)

Sestava: Weidinger (Přibyl) – Vašut, M. Fojt, Ťuik, Ošťádal, Schön – Hél, Novák, Čmela, Z. Fojt, Krnáč, Čajan, Maťcha, Kratochvíl, Zabloudil

Před zápasem si řekneme, že nechceme začít jako proti Uničovu a nechceme pracně dotahovat ztrátu. Začali jsme přesně tak, v 5. minutě už ztrácíme 2 góly. Naštěstí se to nezvrhává v nic horšího a ke konci třetiny Krnáč stíhá snížit na 1:2. Ve druhé třetině se stalo něco, co snad vyvrací veškeré přírodní a florbalové zákony. Tradičně do druhé části naskakujeme aktivně a agresivně a naprosto přebíráme otěže. Postupně se trefili z trestného střílení Novák, dvakrát vyhlášený ostrostřelec Ošťádal a taky Hél a najednou bylo skóre před koncem třetiny příjemných 5:2. Pak přišlo zatmění, tak bych nazval jev, který nastal v našem týmu. Totální výpadek koncentrace a kombinace obrovské smůly zapříčinily obrat soupeře během necelých 3 minut. Třetí třetina byla jen zmar a zkáza.

Je třeba rychle zapomenout na tento výsledek a soustředit se na úspěšné dokončení sezóny, do jejíhož konce nám zbývá 5 zápasů. Proto nás přijďte podpořit na předposlední domácí utkání se Zlínem 1. 2. 2020 v domácím svatostánku Reálného gymnázia. Prvokům zdar!