SK K2 Prostějov – FBC ČPP OSTRAVA B 7:6 (3:2, 1:2, 3:2)


Branky: 3× Rullová, 3x Ondra Bestrová, Machorková

Ostravská “rezerva” hraje v menším počtu hráček, ale na míčku jsou neskutečně šikovné a extraligové zkušenosti ukazují každou minutu na hřišti. Holky naštěstí nechávají zapomenout na slabší utkání ke konci roku a vracejí se k tomu, co je naším plusem, zápalem a bojovností, snahou hrát každý míček a soustředěním celý zápas. Utkání je “každý chvilku, tahá pilku” a skóre se přesýpá podle toho, jak se florbalovému štěstí chce zrovna sednout. Ostravu bodově zásobuje celý tým, nás osvědčené duo Ondra Bestrová – Rullová a když dá Míša hattrick, tak Renča nezůstane pozadu a hned ji dorovná. Naštěstí dnes Ostrava dala do branky hráčku a některé naše střely byly podle našeho věrného zapisovatele Jana Weidingera jako z Harryho Pottera … :-) a tak utkání, které svým průběhem nenechalo nikoho v hale bez emocí i díky skvělé Kotyzové v bráně končí vítězstvím našich barev a připisujeme si velmi cenné 3 body.

SK K2 Prostějov – FBC Kovo Frýdek-Místek 6:3 (4:1, 1:0, 1:2)


Branky: Rullová, 2× Machorková, 3× Ondra Bestrová

“Valcířky” jsou mladý “juniorský” tým a první utkání s nimi nebylo z nejlehčích, zejména díky naší nedisciplinovanosti. V odvetě nás nečekal snadný soupeř, byť je přišpendlen na dno naší soutěže. Tentokrát začneme skvěle a když po první třetině svítí na tabuli 4:1, tak diváci i já očekáváme brankové “hody” i nadále, jenže … To by to nesměly být naše holky, které se přizpůsobí hře soupeřek na jejich úroveň a začíná přetahovaná místo toho, abychom soupeře pohostili a na cestu domů mu dali chlazenou “desítku”, tak musíme bramboračku 5. minut před koncem oddychovým časem přerušit, připomenout si, co vlastně chceme a děláme a dohrát utkání se vstřelenou brankou v power-play soupeře do zdárného konce.

Sestava: Kotyzová – Střelcová, Pavlíková, Spáčilová – Rullová, Ondra Bestrová, Machorková – Králíková, Pechová, Skládalová – Klevetová

Za zmínku určitě stojí dvojnásobný hattrick Bestrové, zejména její “pumelice” z vlastní poloviny stála za zhlédnutí a Matěj Ošťádal si určitě dělal do notýsku poznámky. Muselo se mu líbit i taneční vystoupení Anetky Pechové, která s florbalkou místo partnera v rytmu valčíku plula po povrchu naší palubovky a ladně proplula kolem 4 protihráček s úsměvem na líci, bohužel bez brankového “pukrle”. Eliška Klevetová zkoušela všechny možné druhy vstřelení branky, hokejkou, nohou a ani závěrečná rybička k cíli nevedly, už zbývá jen zakončení na “Ibrahimoviče” nůžkami přes hlavu … :-)

Komentář trenéra: “Když dodržujeme pravidla v obraně, tak porazíme každého. Nesmíme se přizpůsobit hře soupeře, soustředit se na každou vteřinu na hřišti a pak máme šanci vyhrát celou soutěž. Na další turnaj jedeme s hlavou nahoře a soupeři Hranice a domácí Opava budou sice oříšek, ale my máme kladiva na jejich rozlousknutí. Bumšakalaka hraj!”