Na začátek chci podotknout, že letos máme mladý, herně méně zkušený tým. Navíc jako nový trenér u týmu, si s hráči na sebe stále zvykáme a hledáme nejvhodnější herní systém a stavbu tréninků. K tomu patří i to, že dám prostor všem hráčům, kteří si o to svým nasazením v tréninku řeknou. Do Senice na Hané jsme odjeli bez jednoho ranního maroda, v nekompletních třech pětkách.

SK K2 Prostějov – FBC ZŠ Uničov Black 3:7 (1:2, 2:3, 0:2)


Branky: Zips, Lasovský, Hnízdil

Před zápasem s Uničovem jsem byl trošku zaskočen z poznámek některých hráčů, že už je to předem prohraný zápas, a i první gól Uničova, v první minutě zápasu tomu tak nasvědčoval. Škoda tohoto nastavení některých hráčů, protože Uničov v mnoha herních chvílích neměl svůj den, a i díky našemu skvěle chytajícímu gólmanovy nedokázal proměnit gólové šance. I díky tomu byla po dvou třetinách stále šance na body a náš přehnaný před zápasový strašák z debaklu, vystřídal bojovný, snaživý výkon celého týmu, až do samého konce.

SK K2 Prostějov – FBC Mohelnice 6:8 (3:3, 1:2, 2:3)


Branky: 3× Stach, Chyba, Zips, Lasovský

S Mohelnicí se střídali šance na obou stranách a celý zápas jsme se přetahovali se soupeřem o vedení. A zatímco Uničov nás přehrál svou kombinační hrou, proti Mohelnici to byl skvělý výkon jejich kapitána, naše nedisciplinovanost a nesoustředěnost. I proto jsme si zisk bodů nechali utéct v posledních minutách zápasu.

Sestava: Coufal, Zbořil R. – Hnízdil, Stach, Zips, Jatazangidis, Novotná, Lasovský, Indeerka, Dvorská, Zbořil P., Hruban, Malá, Chyba, Čoček, Lošťáková

Komentář trenéra Tomigy: I přes nezískání bodů z tohoto turnaje, chci hráče pochválit za zlepšení herního projevu od posledních zápasů. V sestavě máme skvěle trénující hráčky, které se v zápasech potýkají se zbytečnou nervozitou a nedostačujícím sebevědomím. Naopak u některých hráčů, bych toho sebevědomí ubral a víc věřil ostatním členům týmu.