Do Bílovce jsme odjeli v plné sestavě. I přesto že se některé hráčky necítili úplně komfortně kvůli virové epidemii, která řádí na našem okrese. Na výkonu to poznat nebylo.

SK K2 Prostějov – Paskov Saurians 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)


Branky: 3× Rullová, Ondra Bestrová, vlastní branka

S tímto soupeřem jsme si v minulé sezoně dvakrát rozdělily body a i teď jsme čekaly těžký mač. Paskov výrazně obměnil sestavu a s pomocí nového trenéra, který vyvíjel tlak na rozhodčí nás chtěl připravit o body. Proti byla zejména Míša Rullová, která ho hattrickem z tohoto snu vyvedla a Gábi Kotyzová v bráně, která si ji “začarovala” a k chycenému trestnému střílení ji chyběli jen milimetry. Těžké utkání hlavně kvůli neproměněným našim 100% šancím jsme zvládli 5:3.

SK K2 Prostějov – FBC Spartak Bílovec 7:2 (1:1, 2:0, 4:1)


Branky: 3× Spáčilová, 2× Rullová, Skládalová

Domácí tým nás bedlivě sledoval a měl pečlivou před zápasovou přípravu. V první třetině byly hráčky Bílovce pohyblivější, dravější a jen díky gólmance Dianě Machorkové byl stav 1:1. Pro naši hru platilo přísloví: “Než se Hanák rozkéve, tak to trvá, ale až se rozkéve tak to stojí za to …” Hlavně branka 9 vteřin před koncem druhé třetiny na 3:1 byla pro domácí těžkou ranou. No a poslední třetina 4:1 byla zcela už v naší režii. Přestože byl výsledek 7:2, tak Bílovec dokud měl síly, tak byl velmi nepříjemným soupeřem a prověřil všechny naše hráčky na 110 %.

Komentář trenéra Řediny: Jednotlivce vyzdvihovat nebudu, hrajeme jako tým a tak každý přispívá svým dílkem do skládačky. Je stejně důležitý bodový příspěvek zkušené Míši Rullové, jako obrovské množství vyhraných soubojů Anetky Pechové nebo zblokované střely Kačky Skládalové. Ale 3 hráčky si tentokrát zaslouží zmínku:

1. Adélka Koutská odehrála první celý turnaj a dokázala přenést svůj um z tréninkové palubovky na tu zápasovou. Skvělé.

2. Přál bych vám vidět pohled Nancy Machorkové po oznámení nominace že nastupuje na postu obránce. Ta odehrála svoji “partituru” bez jediné chybičky. Bravo, bravissimo …

3. Až pochopí neurony “Spáči”, že u její kolébky stály florbalové sudičky a má v sobě obrovský potenciál, který nám teď tu a tam ukáže, jako ve třetí třetině s Bílovcem, kdy napřed “nabila” Míše Rullové, pak zapnula forsáž při vlastním oslabení a dokončila to zavěšením po nezištné přihrávce od Elišky Klevetové a bude tak hrát stále, tak z ní může být hráčka klidně extraligová. Ostatně, to jí vtlouká do šedé kůry mozkové trenérka Renča Ondra Bestrová neustále …

Pobavit nás chtěla freestylovou ukázkou Eliška Klevetová a “bodoví” rozhodčí byli tak ohromeni jejím uměním, že ho ohodnotili plným počtem bodů, tedy 2 minutami … Ale mám to zakázané napsat, tak jste to nečetli… :-)

Za tři týdny nás čekají další soupeři, na trenincích pod přísným dohledem Matěje Ošťádala a Honzíka Weindingera budeme pilovat florbalové dovednosti, tak abychom mohli dělat i nadále radost sobě i rodičům kteří nás podporují a fandí nám. Děkujeme moc. Bum šakalaka hraj …