SK K2 Prostějov – FBS Olomouc 3:6 (0:3, 2:1, 1:2)


Branky: Čmela (Machač), Krnáč (Ťuik), Konečný (Krnáč)

Sestava: Weidinger, Krátký – Novák, Kratochvíl, Král, Bezouška, Ťuik, Ošťádal – Vlček, Trnečka, Judas, Čmela, Machač, Frýda, M. Fojt, Konečný, Krnáč

Úvod utkání byl v režii mladého týmu Olomouce, Prostějov v oslabené sestavě se nestihl pořádně rozkoukat a už v 10. minutě prohrával 0:2. O pár minut později bylo ještě hůř, když Olomouc před koncem třetiny ještě zvýšila svoje vedení na 3:0.

Začátek druhé třetiny zlepšení nepřineslo, protože soupeř hned v první minutě udeřil a zvýšil na propastných 4:0. Prostějovští borci rozhodně nechtěli připustit debakl na vlastní půdě a od poloviny utkání postupně začali přebírat otěže a ukazovat svou velkou sílu, usilovná snaha přinesla ovoce ve 13. minutě, kdy se prosadil Čmela a hned o 3 minuty později na něj navázal Krnáč, který snížil svou 6. brankou v sezóně stav na 2:4.

V poslední části pokračoval Prostějov v dobývání olomoucké brány a v 8. minutě snížil Konečný na rozdíl jediné branky. Velký tlak v útoku bohužel nevyústil ve vyrovnání, Olomouci se podařilo skórovat z rychlého brejku a vzala si zpět dvoubrankové vedení. V úplném závěru ještě domácí zkoušeli hru v šesti, která bohužel nevyšla a soupeř upravoval do prázdné branky na konečných 3:6.