Začněme A týmem mužů. Již před sezónou bylo avizováno, že hlavním cílem A týmu je postup do vyšší soutěže. Vedení klubu angažovalo zkušeného Martina Fráňu na pozici hlavního trénéra. Do týmu přišla zkušená zahraniční posila Richard Rexa, přínosem byl i návrat Pavla Bezoušky k florbalu. Správně sestavený tým i aktuální forma tahounů týmu hrála hlavní roli. Z kraje sezóny tým zopakoval úspěch poháru v podobě 4. kola. Nejdůležitější byl průběh sezóny. Tým se držel na špici soutěže, kterou nakonec zvítězil. O svém definitivním posutupu do divize rozhodl až v posledním utkání v derby s FBC Playmakers.

B tým letos skončil těsně pod bednou. Nebýt několika ztracených utkání v podobě zbytečných remíz, mohl se tým radovat i z medailových pozic. Do týmu se postupně zapracovali nováčci i nadějní junioři a stali se platnými články týmu. Tým by však do příštích ročníku potřeboval rozšířit svoji hráčskou základnu. Po sezóně se s B týmem rozloučil matador Petr Sehnálek. Nejasná sitauace je i u několika dalších jedinců.

Ženy vstoupily do další sezóny opět pod vedením trenérky Bestrové. Ta od převzetí družstva v předminulé sezóně udělala s hráčkami velký pokrok. Na favorita soutěže Olomouc holky nedokázaly najít recept, ale ostatní soupeřky dokázaly hodně potápit a se ziskem 22 bodů obsazují výsledné 5. místo. Jen je škoda, že soutěž hrálo pouze 7. družstev, což kvalitě soutěže značně škodí. Nová sezóna přinese mnohem širší paletu soupeřů. Bude se tedy na co těšit.

Co se týče mládeže ta nebyla tolik oslnivá jako v minulých sezónách. Junioři se po celou sezónu plácali na dně tabulky 2. ligy juniorů. Nakonec se umístili na předposledním místě. Příčinou byl hlavně úzký kádr. Tým často odjížděl k utkáním ve velmi nízkém počtu. Dorostenci a starší žáci pod taktovkou šéftrenéra Pařenici sahali po vyšších příčkách, ale několik utkání s favority nevyšlo a končí na pátem, respektive šestém místě. Nicméně se po většinu sezony prezentovali pohlednou hrou. Na čemž se dá nadále pracovat. Mladší žáci a elévové střídali dobré turnaje s horšími. Pozitivem je. že se daří týmy držet na vysokoých počtech členů, teď zbývá kvantitu přetavit v kvalitu. Přípravka měla začátek sezony složitejší. Hned v úvody ve své funkci skončil trenér, který musel být na rychlo nahrazen. Nakonec se vše zvládlo a přípravka mohla obrážet turnaje, sbírat první cenné zkušenosti a užívat si svá první vítězství.

Práce s individualitami jde našim trenérům na výbornou. Devítka našich hráčů se zúčastnila krajských výběrů nebo se o ně zajímají jiné kluby. Jednalo se o tyto hráče: Elévové – Marek Pařenica, Filip Zips; Mladší žáci – Samuel Muller; Starší žáci – Filip Antel, Jan Báthory, Ladislav Ševčík; Dorostenci – Jakub Godla, Jan Grepl, Martin Kouřil. Ti všichni se zúčastnili tréninků výběrů.

Významné ocení obdržel Martin Kouřil. Ten si ze slavnostního večera ku příležitosti oslavy sportu v Prostějově odnesl ocenění “Neprofesionální sportovec města Prostějov 2017” za florbal a krasojízdu.

Skvělou práci odvedli i trenéři jenž vedli v našem oddíle Filipa Antela. Ten kývl na vábení buldoků z Brna a bude se v nové sezóně pokoušet prosadit v jednom z nejslavnějších brněnských celků. Přejeme mu mnoho štěstí v novém působišti.