Zásadní změnou oproti Regionální lize a dalším nižším soutěžím je to, že se Divize hraje ve formátu 3 × 20 minut vždy o víkendu – sobota a neděle, přibližně každých 14 dní. S tímto formátem utkání již mají naši muži zkušenosti neboť se pohár České pojišťovny od 2. kola hraje tímto formátem.

První šestice soupeřů je pro tým velmi známá, jsou to týmy, se kterými již své souboje sváděl ať už v nižších soutěžích a nebo v pohárových bojích a jedná se převážně o regionální soupeře – FBC Hranice, FBC MSEM Přerov, FBC ZŠ Uničov, FBK Jeseník, FBS Olomouc a FBC Asper Šumperk.

Další trojlístek soupeřů jsou celky z ostravska, jedná se o 1. FBK Eagles Orlová, FBC ORCA Krnov a FBC KOVO KM Frýdek-Místek. Poslední dva soupeři jsou z valašska – Florbal Vsetín a Zlín Lions na jehož rozvoji se podílí exvítkovícký Matěj Koňařík.

První utkání je na programu 15. 9. v Orlové. Druhý den muži zakončí ostravský trip ve Frýdku-Místku. První derby s Přerovem je na programu 27. října a po 14 dnech s Olomoucí 10. listopadu. Obě utkání budou odehrána na půdě soupeře – odvety s těmito velkými rivaly náš tým čekají až po novém roce. Poslední utkání základní části je na programu na začátku března 2019. Po základní části pro dva nejlepší celky tabulky čeká play-up.

Doufejme, že se našim borcům podaří umístit co nejvýše, aby si sezónu prodloužili. Ovšem, konkurence je velká a nebude to jednoduché.