První tři zápasy nestojí za zmínku, snad jen překvapení nad tím, že za Lutín hraje kompletní dívčí tým. Tým moc šikovný a v dalších letech budou holky stejným postrachem soupeřů jako Ďáblové z Přerova.

Poslední zápas je o zlato, tým Asperu se s námi už utkal a my šli z hřiště poraženi 8:16. Teď jsme už věděli, že za soupeře hrají výrazné individuality, které dokáží rozhodovat zápasy. Bylo tomu i tentokrát, ale oba zápasy byly vyrovnané a můžeme jen zdravě závidět, že pro hráče ze Šumperku není pod jejich úroveň hrát za elévy, a udělají vše pro to, aby jejich tým vyhrál. Na rozdíl od našich “pseudohvězd” které musíme přemlouvat, aby šli hrát, oni jdou s nechutí, na hřišti zápas odchodí a odfláknou a ještě se cítí dotčeni, když jim to vytkneme. Karma jim to vrátí.

Hrajeme týmově, bojujeme, nahráváme, ale stejně odcházíme opět poraženi. No a co, nechali jsme na hřišti vše a to se cení víc než vítězství o deset branek. Hřiště 1. prohrálo 1:3, když brankář soupeře předváděl opravdu neskutečné zákroky, a naše Páťa taktéž chytala fantasticky. Hřiště 2. prohrálo 3:5, když všech pět branek nám dal právě výše zmíněný hráč Asperu.

A to mu ještě Ríša Koudelný chytil nájezd. Nádherný florbal na konec sezony, počet branek ukazuje, že to byla bitva o každý metr palubovky, a všichni hráči zaslouží pochvalu. Tečkou byly krásné florbalové medaile, které nám budou připomínat tento zápas a symbolicky i celou sezonu.

SK K2 Prostějov – FBC Lipník 18:2

SK K2 Prostějov – Tornádo Lutín 25:4

SK K2 Prostějov – FBC Droždín 24:7

SK K2 Prostějov – Asper Šumperk 4:8

Sestava:

Koudelný, Neumanová – Pekarčík, Švec, Krejčí – Jašurek, Dvorský, Rochla – Tyl, Buriánek, Baarová – Páleník, Ševčíková, Klapka – Fink, Krchňák, Mlčoch.

Máme velkou radost z toho, že kluci i holky pochopili, že je jedno, v které lajně hrají, že je točíme pořád stejně, a že když každý má nějaký úkol pro tým. Když ho splní, tak můžeme hrát skvělé zápasy i s těmi nejlepšími. Díky tomu skončíme na 7. místě ze sedmnáctiu týmů naší soutěže a stali jsme se druhým nejlepším týmem elévů v naší historii.

Kluci a holky, moc Vám blahopřejeme a doufáme, že i nadále budete trénovat s takovou chutí a pílí jako doposud. Jedno přísloví říká “bez práce nejsou koláče”.Turnaj je koláč, a tak i v dalších letech chceme slyšet: “Za co hrajeme? za tým! a co jsme? Prostějov!”

Hodnocení trenéra:

“Na turnaji kluci a holky hráli krásně. Věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas se Šumperkem, kde jsme dlouho hráli nerozhodně, ale poté byl soupeř lepší a vyhrál. Kluci v tom zápase nechali všechno na hřišti a za to jim děkujeme. Kluci a holky předváděli celou sezónu nádherné výsledky, i když hra tomu ne vždy odpovídala, ale i přesto zaslouží velkou pochvalu. Hlavně musíme poděkovat rodičům za podporu v celé sezóně. Děkujeme.”