TJ Hodonice – SK K2 Prostějov 3:4p (1:2, 1:1, 1:0 – 0:1)

branky: 2x Smička, Foltýn, Vlček

Pohled na papírové předpoklady byl jasný. Prostějov hrající regionální ligu a nováček ve strukturách českých florbalových lig TJ Hodonice. Jenže vesnice za Znojmem má na soupisce řadu kluků, co hrávali vyšší soutěže a jeden útok byl doslova ligový. To vše podpořené běhavými borci s dobrou technikou a velmi zkušeným trenérem Liborem Šťastou, který stál pár let zpátky za obrovským úspěchem Znojma v podobě postupu od extraligy a výchovou kvalitních jedinců.

Zápas hraný běžným způsobem 3× 20 minut nenabídl žádné střelecké hody, částečně i faktorem skvělého brankáře Hodonic, který lapil i nemožné. I přes řadu vyloučení se týmy nedokázaly prosadit vícekrát než třikrát na obou stranách a šlo se do prodloužení.

Tam už trošku zápasu “pomohli” rozhodčí vyloučením na straně domácích, kteří své zápasy hrají zatím ve Znojmě. Všudybyl Čmela našel Smičku a ten rozjel oslavy Prostějovanů. Ty se zřejmě táhly až do ranních hodin.

Protože nový trenér Martin Fráňa nemohl využít nemocného Zabloudila a absentujícího Kratochvíla, dostal se do sestavy další junior Frýda. “Soupeři zachytal velmi dobře brankář a ten jeden jejich útok byl florbalově úplně někde jinde. Hold zkušenosti jsou znát. U nás je však na klucích vidět snaha dát gól, mají tak na branku, velmi dobře hrají všichni čtři obránci a Krátký potvrzuje v brance post jedničky. Třetí třetina byla o vítězné brance, ta nakonec padla v prodloužení. Díky za ni. Tým Hodonic byl zatím nejlepší soupeř, hodně běhavý a fyzicky nadupaný. Příštím soupeřem bude Letka Ostrava, divizní celek, který nás zase prověří více po taktické stránce. Těšíme se a věříme si.”

Sestava:

Krátký (Pařenica) – Vašut, Maťcha – Král, Judas – Krnáč, Machač, Čmela – Foltýn, Trnečka, Vlček – Smička, Frýda